Čakať a dôverovať?!

Pane, keby sme vedeli, aký plán máš pre každého z nás nachystaný, dokázali by sme sa lepšie rozhodnúť. Boli by sme rýchlejší, zodpovednejší. Menej by sme prešľapovali na mieste a ešte menej váhali. Kiež by sme mali v sebe štipku z odvahy mladej Márie. Nezľakla sa anjelovho proroctva a nepýtala si ani viac času na premýšľanie. Ako praktickú ženu ju zaujala technická stránka: “Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?” (Lk 1,34)

Pane, čo nás fascinuje, je jej nečinnosť. Nehľadala bočné chodníky. Čakala a dôverovala. Keď sa naplnili anjelove slová, znova čakala a dôverovala. Presvedčiť muža – snúbenca, že za jej tehotenstvom je zásah Boha Izraela, nuž … k tomu je potrebná riadna dávka odvahy a dôvery.

Kiež by si aj v nás tú odvahu a dôveru upevňoval. Vždy. Stále. Priznávame, že nie je jednoduché spoliehať sa na Tvoj zásah pri sčítaní svojich schopností. O to ťažšie je čakať z hodiny na hodinu, z týždňa na týždeň a uisťovať sa v presvedčení, že každý zlomok sekundy máš vo svojej moci. Ďakujeme za odvahu mladej Márie a z hĺbky duše zarastenej strachom voláme „Použi si aj nás pre svoje zámery“. 

Related posts

Dom môjho Otca nie je chaos

Paralýzy našej dôvery

Jej modlitba